BG-RRP-3.007 Подкрепа за развитието на индустриални райони, паркове и подобни територии и за привличане на инвестиции

RomanАктуално, ПВУ Leave a Comment

Министерство на иновациите и растежа ОБЯВИ процедура чрез подбор по линия на Националния план за възстановяване и устойчивост BG-RRP-3.007 Програма за публична подкрепа за развитието на индустриални райони, паркове и подобни територии и за привличане на инвестиции („AttractInvestBG“).

Целта на процедурата е да се стимулира икономическият растеж, да се създадат нови работни места и да се увеличи експортният капацитет на страната чрез създаване на благоприятни условия за инвеститорите в индустриалните паркове/зони.

Общият бюджет по процедурата е 212 500 000 лв. Минималният размер на безвъзмездно финансиране за индивидуално предложение за изпълнение на инвестиция е 1 000 000 лв., а максималният e 40 000 000 лв.

Безвъзмездни средства ще се отпускат за изграждане, реконструкция и рехабилитация на довеждаща техническа инфраструктура до границите на индустриалния парк или зона; вътрешна техническа инфраструктура в границите на индустриалния парк или зона; научно-изследователска (иновативна) инфраструктура – изграждане, реконструкция и преустройство на сгради и помещения за осъществяване на научно-изследователска и развойна дейност; екологична вътрешна инфраструктура – зарядни станции на слънчеви батерии за електромобили.

Подаването на проектни предложения се извършва изцяло по електронен път, чрез попълване на уеб базиран формуляр за кандидатстване и подаване на формуляра и придружителните документи чрез Информационната система за Механизма (ИС на МВУ) – Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН 2020), раздел „Национален план за възстановяване и устойчивост“.

Процедурата е с краен срок за подаване на проектни предложения 17:00 часа на 02.11.2023 г.

За повече подробности и безплатна консултация относно допустимостта на предприятието ви за кандидатстване потърсете екипа на Проджект Партнерс ЕООД на office@projectpartners-bg.com 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.